100.000 Brabantse boeven op internet

Gepost door Odette op 26 feb. 2015

boevenRuim 250 mensen hebben zich de afgelopen maanden enthousiast beziggehouden met het opsporen van boeven uit de gevangenisregisters van het BHIC. Dankzij dit unieke crowdsourcingsproject zijn de oude inschrijvingsregisters van Brabantse strafgevangenissen over de periode 1821-1925 vanaf nu online doorzoekbaar op naam, leeftijd, geboorteplaats en misdrijf. Dat betekent ruim 100.000 registraties van kleine boefjes en grote criminelen op de website van het BHIC.

1 commentaar

Greta PITTERY (greetjepittery)  

Deze gebruiker is een Premiumlid en profiteert van geavanceerde functies en opties : meer zoekcriteria, ongelimiteerde toegang tot de collecties, hints en e-mailmeldingen voor het vinden van nieuwe informatie over voorouders, etc.

Het Premium abonnement ontdekken

27-02-2015

Dat (digitaal) “boeven vangen” zoals het letterlijk wordt genoemd is wetenschappelijk en historisch inderdaad een waardevol project maar…
wat met de PRIVACY van personen na 1900? Die van de “boeven” (grote, maar vooral kleintjes) is blijkbaar niet van belang en… bijgevolg ook niet die van eventuele nabestaanden!?!
Daarbij gaat het niet alleen om onze GNN-publicaties, want deze delicate info kan op allerlei manieren “de wijde wereld” bereiken…
Verder besproken via : http://nl.geneanet.org/forum/?topic


Het vervolg bekijken

Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren