Het vooroudersboek

Gepost door admin op 14 aug. 2014

Geneanet - Het vooroudersboekWenst u een boek te publiceren over de voorouders van één persoon?  Het is mogelijk indien deze persoon aanwezig is in een stamboom gepubliceerd op GeneaNet! 
GeneaNet heeft onlangs het ‘vooroudersboek’ in het leven geroepen:  In één klik kan u een document aanmaken met een samenvatting en alle fichen van de voorouders van de gekozen persoon.  Deze functie is voor iedereen beschikbaar.  Achteraf kan u het document afdrukken of copiëren/plakken voor tekstverwerking.
De export van het vooroudersboek in PDF-formaat is beschikbaar voor alle leden.

Hoe te werk gaan :

Ga eerst in uw stamboom naar de fiche van de persoon waarvan u de voorouders wil afdrukken.
Klik onderaan de fiche op “Voorouders”, “Lijsten”.
Selecteer daarna “Boek met voorouders”.  Kies daarna de inhoud welke u wenst in te lassen (bvb: foto’s, aantekeningen, bronnen…).  Kies uiteindelijk het aantal gewenste generaties.

Geneanet - Het vooroudersboek

Na enige tijd (kan langer duren indien u de maximale limiet van 10 generaties kiest !), verschijnt uw vooroudersboek op het scherm.

Eerst wordt u een lijst van fichen per generatie voorgesteld met de Sosa-nummers.  Vanaf de namen kan u rechtstreeks naar de gewenste fiche gaan.

Geneanet - Het vooroudersboek

Om dit af te drukken moet u gewoon de afdrukmogelijkheden van uw browser gebruiken (gewoonlijk “Bestand > Afdrukken” of de toets Ctrl+P). 

PDF-versie:

Geneanet - Het vooroudersboek

Noteer ook dat met de PDF-versie u links een menutje wordt aangeboden, zeer praktisch om vlugger te kiezen voor een persoonsfiche.  De namen van de ouders zijn ook aanklikbaar om vlugger te surfen in het bestand.

 

Een fantastisch middel om uw voorouders voor te stellen.

[ Mijn stamboom bekijken ]

1 commentaar

Guido NAESSENS (gnaessens)  

Deze gebruiker is een Premiumlid en profiteert van geavanceerde functies en opties : meer zoekcriteria, ongelimiteerde toegang tot de collecties, hints en e-mailmeldingen voor het vinden van nieuwe informatie over voorouders, etc.

Het Premium abonnement ontdekken

19-05-2021

Dank u het is gelukt


Het vervolg bekijken

Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren