Onderzoek uw genealogie, publiceer uw stamboom, begin met genealogie.

Geneanet

Aanmelden

inschrijvingsnaam en/of wachtwoord vergeten


De genealogie blog

25 avril 2014

Quik, Quek en Quak: Nederlandse achternamen met een Q

QVermakelijk blog van Maarten van der Meer over Nederlandse achternamen die beginnen met de letter Q. Volgens de Nederlandse Familienamenbank kent Nederland maar liefst 1009 verschillende Q-namen. Zie website

24 avril 2014

Brussel: archieven over Joodse eigendommen overgedragen

RABOp dinsdag 22 april heeft het Archief van de Stad Brussel officieel zijn 35 meter goed bewaarde archieven, over de Joodse eigendommen die werden ontnomen tijdens de tweede Wereldoorlog, overgedragen aan het Algemeen Rijksarchief. Sinds 2011 beschikt het Algemeen Rijksarchief ook over een digitale kopie van het archief van de International Tracing Service te Bad Arolsen. Deze kopie bevat een centraal namenbestand en bijna 80 miljoen gedigitaliseerde documenten over de vernietigings-, concentratie- en werkkampen, de getto’s en gevangenissen, de dwangarbeid, enz. Het Algemeen Rijksarchief werkt ook aan een Archiefgids over het Jodendom en de Joodse bevolking in België. De gids, die dit jaar zal worden gepubliceerd, geeft een overzicht van de vele publieke en private archiefbronnen met betrekking tot de Joodse bevolking in België. Artikel lezen

Download en print gratis een buitengewoon aantrekkelijke stamboom!

Download en print gratis een buitengewoon aantrekkelijke stamboom!Met een van uw voorouders in uw op Geneanet gepubliceerde stamboom als startpunt, kunt u nu (in PDF) een prachtige stamboom downloaden en printen. Momenteel zijn 7 thema’s beschikbaar en u kunt veranderingen in de presentatie aanbrengen: lettertype, formaat van de datum, printen over meerdere pagina’s enzovoort.

Deze dienst stelt u in staat uw werk op een nieuwe manier te presenteren: geef zo’n mooie stamboom aan uw familie en vrienden.


Het vervolg lezen...

23 avril 2014

Voorlopig programma Famillement Leiden 2014

FamillementHet Famillement vindt dit jaar plaats op 8 oktober in de Hooglandse Kerk in Leiden. Het thema is "Erfgoed en Familiegeschiedenis". Het Famillement opent letterlijk de deuren om 13.00 uur en zal duren tot 21.00 uur. De toegang voor bezoekers van het evenement is gratis. Er zullen lezingen en workshops worden gehouden in drie parallelle lezingen-carrousels in verschillende zaaltjes van de Hooglandse Kerk. De lezingen volgen elkaar non-stop op en duren 45 tot 60 minuten. De volgende lezingen staan inmiddels vast: (Informatie over de overige lezingen en méér informatie over exacte inhoud, tijden en locatie volgt later.) Zie website.

Genealogie software programma's: actualiteiten week 17, 2014

Genealogie software programma'sElke week geven wij u een samenvatting over nieuwe en/of veranderde genealogische software.
Een prima manier om nieuwe gereedschappen te ontdekken die uw hobby kunnen verrijken.

Hierbij het nieuws van deze week:
Branches for iPad, Genealone, My Family Tree, The Family Tree of Family for Android, Transcript


Het vervolg lezen...

22 avril 2014

Nieuwe gratis index op Geneanet: bijna 20 000 soldaten die onder Napoleon vochten.

indexWij hebben het genoegen aan alle leven van Geneanet vrije toegang te kunnen geven aan een belangrijke database: bijna 20 000 namen van Belgische soldaten die tussen 1800 en 1815 in de legers van Napoleon vochten. Deze index is een ware goudmijn want ze bevat niet alleen geboorte- en overlijdensdata maar ook het signalement van de soldaat (fysieke beschrijving), zijn staat van dienst en zijn onderscheidingen!

Deze index is samengesteld door M. Maes (de l’Association Belge Napoléonienne (A.B.N.), Société Historique), wijlen M. Hoogstoel, en M. Draps. Wij zijn hen dankbaar voor hun formidabele werk, dat nu voor iedereen is in te zien.

Wij herinneren u er aan dat alle indexen die wij beschikbaar stellen via de rubriek 'Collaboratieve indexen' het exclusieve eigendom blijven van de samenstellers. Ze worden gratis vrij beschikbaar gesteld op Geneanet zonder enige tegenprestatie

Index van Belgische soldaten onder Napoleon.

Alle gratis collaboratieve indexen.

18 avril 2014

Vrolijk pasen!

pasenHet hele team van Geneanet wenst u en de uwen een vrolijk paasfeest. Wist u dat het delen en bekijken van oude prentbriefkaarten op Geneanet geheel gratis is? Niet alleen kunt u afbeeldingen vinden van dorpen, steden en straten, u kunt uw familie en vrienden ook een virtuele prentbriefkaart sturen met uw beste wensen voor een vrolijk paasfeest (en andere feestelijke gelegenheden). Zie website

17 avril 2014

Het vooroudersboek

vooroudersboek00.jpgWenst u een boek te publiceren over de voorouders van één persoon?  Het is mogelijk indien deze persoon aanwezig is in een stamboom gepubliceerd op GeneaNet! 
GeneaNet heeft onlangs het 'vooroudersboek' in het leven geroepen:  In één klik kan u een document aanmaken met een samenvatting en alle fichen van de voorouders van de gekozen persoon.  Deze functie is voor iedereen beschikbaar.  Achteraf kan u het document afdrukken of copiëren/plakken voor tekstverwerking.
De export van het vooroudersboek in PDF-formaat is beschikbaar voor alle leden.”

Het vervolg lezen...

Klim in je stamboom

geslaagdVormingPlus Oost-Brabant organiseert in samenwerking met FV Regio Leuven een cursus genealogie en familiegeschiedenis. Doel: je leert te zoeken naar je voorouders en je familiegeschiedenis. Hoe begin je eraan en hoe ver kan je terug in de tijd? Welke bronnen kan je raadplegen en waar vind je deze? Hoe lees je een oud tijdschrift en wat met het internet? Voor je het weet raak je in de ban van mensen die jouw leven mee bepaalden. 3 avonden: 8, 15 en 22 mei te Heverlee. Voor meer informatie zie website.

16 avril 2014

Publiceren van stambomen versus de privacywet

Debuter00.jpgGenealogie is de discipline van de geschiedkunde die zich bezighoudt met voorouderonderzoek dan wel de afstamming van de familienaam. Internet is daarbij tegenwoordig een onmisbaar hulpmiddel, zowel voor het zoeken naar gegevens als voor het publiceren van eigen gegevens en bevindingen. Maar wie dat wil doen, loopt al snel tegen de privacywetgeving aan. Ook auteursrecht kan een rol spelen. Verder lezen

15 avril 2014

HCC!genealogiedag in Gelders Archief Arnhem

HCCNoteer alvast in uw agenda: zaterdag 18 oktober 2014 van 10-16 uur: Voor de 9e keer organiseert HCC!genealogie een genealogiedag in samenwerking met een archief. Deze keer in de nieuwe vestiging van het Gelders Archief te Arnhem. In de ontvangstruimte wordt een genealogische markt gecreëerd waar de softwaremakers van de bekendste genealogische programma’s aanwezig zullen zijn. Ook Genenaet zal hierbij aanwezig zijn. Voor meer informatie zie website.

Genealogie software programma's: actualiteiten week 16, 2014

Genealogie software programma'sElke week geven wij u een samenvatting over nieuwe en/of veranderde genealogische software.
Een prima manier om nieuwe gereedschappen te ontdekken die uw hobby kunnen verrijken.

Hierbij het nieuws van deze week:
CatroGenea - Families (Legacy Family Tree) for iPhone and iPad - GEDexplorer - Here & Then from the British Newspaper Archive - MobileFamilyTree - Second Site


Het vervolg lezen...

13 avril 2014

29 apr. - Stamboomcafé bij het CBG

cbgHet Stamboomcafé wordt deze keer geopend door Herman Troost. Hij is projectbegeleider bij het Landelijk bureau vermiste personen (LBVP) van de Nationale Politie. Hij vertelt over het onderzoek naar vermiste personen en ongeïdentificeerde slachtoffers van de Zeeuwse watersnoodramp van 1953, waarvoor de LBPV samenwerkt met het CBG. Voor meer informatie zie website.

10 avril 2014

Nieuw vrijwilligersproject Erfgoed Leiden en Omstreken: ‘80.000 minuten’

notarisEen notaris legt belangrijke momenten in het leven van mensen vast. Dat maakt zijn archieven tot een goudmijn voor historici. Samen met vrijwilligers gaat Erfgoed Leiden en Omstreken die ontsluiten in het nieuwe project ‘80.000 minuten’. Iedereen kan meedoen, gewoon thuis achter de pc. Erfgoed Leiden en Omstreken beloont dat met gratis afbeeldingen uit de uitgebreide collectie op www.archiefleiden.nl.

Voor meer informatie zie Vele Handen nieuwsbrief.

9 avril 2014

Nieuw op Geneanet: Sponsor een vriend of familielid, en krijg zelf een extra maandabonnement op de Bevoorrechte Club kado.

Sponsor een vriend of familielid, en krijg zelf een extra maandabonnement op de Bevoorrechte Club kado.Op Geneanet kunt u nu een vriend of familielid sponsoren en zelf gratis een extra maand krijgen.

Kies het menu item “Mijn Gemeenschap > een vriend sponsoren” uit het drop down menu rechts bovenaan uw scherm.

Voer de Geneanet gebruikersna(a)m(en) in van de perso(o)n(en) die u wil sponsoren (klik hier om de gebruikersnaam van een lid op te zoeken).Sponsor een vriend of familielid, en krijg zelf een extra maandabonnement op de Bevoorrechte Club kado.

Als u 5 uitnodigingen verstuurd heeft, moet u wachten totdat deze ofwel geaccepteerd ofwel verlopen (45 dagen) zijn om nieuwe sponsorrechten te verkrijgen.

Gesponsorde personen zullen worden uitgenodigd om Geneanet’s Bevoorrechte Club gratis een maand uit te proberen.Als zij gedurende de proefperiode een abonnement nemen op de Bevoorrechte Club, zullen de resterende gratis weken aan hun 1- of 2-jarig abonnement worden toegevoegd, en u krijgt een gratis extra maand.

[ Naar uw “Sponsor” pagina gaan ]

- page 1 of 87